Bekijk de mogelijkheden van Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs!

Subsidieregeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de tweede ronde van de subsidieregeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs beschikbaar gesteld. Reden hiervoor is dat scholen uit het (speciaal) basisonderwijs vanaf 2023 verplicht zijn om minimaal 2 uur gymles per groep per week te verzorgen.

Invulling van de subsidie – ook bestemd voor bewegend leren!

Met de subsidie wordt een procesbegeleider aangesteld die samen met de school innovatieve plannen gaat ontwikkelen om de verplichte gym uren te halen. Óf om beweging door de schooldag heen te stimuleren! Voldoet een school namelijk al aan twee uur gymles per week, is de subsidie ook in te zetten voor zaken als bewegend leren.

Schoolgym kinderen_spelen

De taken en de rol van de aangestelde procesbegeleider

De procesbegeleider kan bijvoorbeeld ondersteunen in het inzichtelijk maken waar scholen behoefte aan hebben. Echter kan de procesbegeleider ook implementatieplannen ontwikkelen om bewegend leren een structureel onderdeel van de lesdag te maken. Dat laatste is precies waar onze bewegend leren coaches scholen in ondersteunen. Vanuit de eerste ronde van de subsidie doen wij dat al voor vele stichtingen met meer dan 50 scholen.

Subsidie gebruiken voor implementatie plan bewegend leren

De invulling van de subsidie sluit naadloos aan op ons implementatietraject bewegend leren. In dit traject begeleiden we scholen om een concrete invulling te geven aan bewegend leren. Dit traject ziet er voor iedere school anders uit, maar eindigt altijd met een beleidsplan voor bewegend leren tijdens de lesdag. Bovendien wordt bewegend leren na afloop van het traject geborgd door de aanstelling van een beweegcoach.

Hulp nodig bij de aanvraag van de Subsidie Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs? We helpen je graag!

Ondersteuning in aanvragen subsidie

Wij hebben een ingevuld activiteitenplan klaar liggen wat aangepast kan worden per stichting. Daarna kan deze worden gebruikt voor de aanvraag. Wij nemen de aanvraag volledig of gedeeltelijk uit handen, dus nergens omkijken naar. Het tijdvak om aan te vragen is tussen 14 april en 14 mei, dus neem snel contact op voor de mogelijkheden! Meer weten over de subsidie? Lees dan nog even verder.

Belangrijke punten van de Impuls en Innovatie subsidieregeling

Puntsgewijs wat info over de financieringsmogelijkheid

  • Het tijdvak voor het aanvragen van deze subsidie is van 14 april tot 14 mei;
  • De subsidie is alleen aan te vragen door het bevoegd gezag van de onderwijsinstelling;
  • De subsidie is enkel beschikbaar voor loonkosten van de procesbegeleider, niet voor materiaalkosten;
  • Het bevoegd gezag huurt een procesbegeleider in of stelt deze aan om de betreffende school te helpen om de kinderen op een uitnodigende manier te laten bewegen gedurende de schooldag (kan in de vorm van bewegend leren);
  • Subsidie bedraagt maximaal €25.000,- voor de eerste school van een stichting;
  • Volgende scholen van dezelfde stichting ontvangen maximaal €15.000,- per school;
  • Ieder bevoegd gezag ontvangt maximaal €85.000,- in totaal, te verdelen onder scholen.
  • Subsidie dient na afloop verantwoord te worden in de jaarverslaggeving.

Hulp nodig bij het schrijven van de subsidieaanvraag?

Wij helpen je graag. Afhankelijk van de wensen kunnen we de aanvraag geheel of gedeeltelijk uit handen nemen. We hebben een vooraf ingevuld activiteitenplan klaar liggen, wat vrijwel direct gebruikt kan worden voor de aanvraag. Neem contact op voor de verschillende mogelijkheden. Maar wacht niet te lang, de aanvraag moet vóór 14 mei binnen zijn!

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten over de subsidiemogelijkheid Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs? Bekijk hier de officiële bekendmaking.

ConnectAndPlay 

Van Heekstraat 15

3125 BN Schiedam

Contact us

085 - 7603631

info@connectandplay.eu

Follow us

Facebook

Instagram

Connectandplay 2021

Build by: MrSunshine