Bewegend leren met ConnectAndPlay

In het onderwijs

Bewegend leren op de Active Floor

Bewegend leren standaard op alle basisscholen!

ConnectAndPlay draagt bij aan een gezonde levensstijl van kinderen. Dit doen we met behulp van onze integrale en adaptieve aanpak op bewegend leren. Hierin staat de borging van bewegend leren altijd centraal. Alles wat wij aanbieden is er dan ook op gericht dat leerkrachten en onderwijsassistenten bewegend leren kunnen – en vooral blijven – inzetten. Hoe? Met onze verschillende producten en diensten op bewegend leren.

Waarom bewegend leren integreren met ConnectAndPlay?

Wij zorgen voor gemak

Wij zorgen voor een standaard aanpak om bewegend leren in te zetten in het onderwijs. Deze aanpak wordt onder andere ondersteund door een interactieve vloer op locatie, de Active Floor. Maar ook door een online bewegend leren platform, waar leerkrachten bijvoorbeeld standaard bewegend leren lessen vinden. Bovendien bieden we optimale begeleiding in de vorm van online e-learnings en workshops op locatie.
Meer weten over onze compleet integrale en adaptieve oplossing voor bewegend leren? Klik hier!

Wij geven één totaaloplossing

Wij leveren één standaard toepassing om bewegen leren in te kunnen zetten in de klas. Dit doen we onder andere met relevante partners, zoals bijvoorbeeld hét online bewegend leren platform Wieblie! Op dit platform vinden leerkrachten kant en klare bewegend leren lessen. Bovendien kunnen ze van elkaar leren en informatie delen in de community. Dit platform is dus één overzichtelijke plek waar je alles kunt vinden over bewegend leren. Inclusief ons online trainingsprogramma over het gebruik van het product ActiveFloor! Meer weten? Neem vooral contact op!

Wij bieden de optimale begeleiding

Wij hebben als doel om bewegend leren te integreren op alle basisscholen in Nederland. Daarom zijn we niet enkel tevreden wanneer we een product kunnen verkopen. Wij willen ook daadwerkelijk dat alle leerkrachten aan de slag gaan met bewegend leren!
In alle producten en diensten die we leveren gaan we voor langdurige kwaliteit. We gaan dus net zo lang door tot het inzetten van bewegend leren een gewoonte wordt. Samen brengen we de kinderen in beweging! Doe jij mee?

Consultancy opties

We merken dat er steeds vaker vanuit de bovenschoolse stiching de vraag komt hoe er een breed gedragen beleid voor bewegend leren kan worden ontwikkeld. Met een aantal stichtingen waarvan meerdere scholen een Active Floor in bezit hebben, zijn wij als gevolg zo’n beleid aan het ontwerpen. Dit doen wij in samenwerking met projectgroepen uit de scholen, andere relevante partners en beleid schrijvers. Meer weten? Neem hier contact op.

Zie hoe de Prinses Marijkeschool bewegend leren in zet tijdens de les!

Benieuwd wat wij voor stichtingen kunnen betekenen? Zie hier een mooi voorbeeld. In samenwerking met de Prinses Marijkeschool van Stichting De Haagse scholen hebben we in een projectgroep antwoord gegeven op een innovatievraag van de PO-Raad. Namelijk: “hoe kunnen we met behulp van ICT onze leerlingen meer bewegend laten leren?”. Het antwoord op die vraag zie je in dit filmpje.

Bewegend leren een prominente plek in het onderwijs!

Onderzoeken wijzen het al uit: beweging is gezond. Zoals het RIVM aangeeft: beweging is goed, méér beweging is beter! Toch wijst onderzoek van het Nederlands jeugdinstituut uit dat maar 56% van de kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar voldoet aan de beweegnorm van minimaal 1 uur matig intensieve activiteit verrichten. Waarom is dat niet 100% van de kinderen?!

Om meer kinderen aan de beweegnorm te laten voldoen is het noodzakelijk de uitdaging bij de bron aan te pakken. Wat is één plek die vrijwel alle kinderen in Nederland gemeen hebben? Juist: de basisschool! Door beweging een groot onderdeel te maken tijdens de lessen zal in de toekomst moeten uitwijzen dat een hoger percentage kinderen aan de beweegnorm voldoet!

Onze droom bij ConnectAndPlay? Bewegend leren écht integreren in het onderwijsaanbod op alle basisscholen in Nederland. Zodat alle kinderen voldoen aan de beweegnorm.

Active_Floor_bewegend_leren1

Neem vrijblijvend contact op

ConnectAndPlay 

Van Heekstraat 15

3125 BN Schiedam

Contact us

085 - 7603631

info@connectandplay.eu

Follow us

Facebook

Instagram

Connectandplay 2021

Build by: MrSunshine