Bewegend leren met ConnectAndPlay

In de kinderopvang

Bewegend leren op de Active Floor

Bewegend leren op de kinderopvang met ConnectAndPlay!

Onze innovatieve bewegend leren aanpak zorgt voor een veilige speel- en leeromgeving op de kinderopvang. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelfstandig en met veel plezier ontdekken, bewegen, spelen, leren en creëren op de interactieve beweegvloer ActiveFloor. Kinderen vinden het namelijk een feestje om op de beweegvloer bezig te zijn, en bovendien is het voor de begeleiders een fluitje van een cent!

Waarom bewegend leren integreren met de interactieve beweegvloer van ConnectAndPlay?

Kinderen vermaken zich zelfstandig en leren met én van elkaar

Zie de Active Floor als een levensgrote tablet op de vloer. De kinderen bedienen de tablet met hun voeten en switchen gemakkelijk tussen de verschillende spellen. Doordat de begeleiders de eigen vloer layout bepalen, is er altijd zicht op de inhoud van de spellen die de kinderen spelen. Daardoor weet je precies waar ze mee bezig zijn en kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Wel zo fijn voor de begeleiders op de groep. Samen brengen we kinderen in beweging! Doe jij mee? Download hier de brochure.

Wij bieden één totaaloplossing

Wij zorgen voor een standaard toepassing om bewegend leren in te zetten in kinderopvangcentra. Zo brengen we bewegend leren op locatie met de Active Floor. Daarnaast werken we samen met andere met relevante partners, zoals bijvoorbeeld hét online bewegend leren platform Wieblie! Op dit platform vinden begeleiders kant en klare bewegend leren lessen, kunnen ze van elkaar leren en bovendien kunnen ze informatie delen in de community. Oftewel: één overzichtelijk platform waar je alles kunt vinden over bewegend leren. Inclusief ons online trainingsprogramma! Meer weten? Download hier de brochure!

Bewegend leren draagt bij aan een gezonde levensstijl van kinderen

Volgens het RIVM voldoet bijna de helft van de kinderen niet aan de beweegnorm, terwijl beweging bijdraagt aan de algehele gezondheid van kinderen. Zeker in deze tijden van gezondheidscrisis is het des te belangrijker dat we kinderen een gezonde levensstijl aanmeten. Door te spelen op de beweegvloer komen kinderen al gauw aan een deel van hun dagelijkse hoeveelheid benodigde beweging. Meer weten? Neem vooral contact op!

Wij garanderen blije kinderen (en daarmee blije ouders!)

Wij garanderen dat kinderen een lach op hun gezicht krijgen van het spelen en bewegen op de interactieve beweegvloer. De digitale projectievloer sluit namelijk perfect aan op de hedendaagse wereld waarin de kinderen van nu opgroeien. Kinderen vinden de interactieve vloer geweldig en spelen, lachen en bewegen er op los. Hierdoor gaan ze blij naar huis, en blije kinderen, zijn blije ouders! Meer weten? Neem hier contact op.

Bewegend leren verdient een belangrijke positie in de kinderopvang!

Het is ondertussen algemeen bekend: beweging is gezond. Zoals het RIVM aangeeft: beweging is goed, méér beweging is beter! Toch wijst onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut uit dat maar liefst 44% van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar niet voldoet aan de beweegnorm van minimaal 1 uur matig intensieve activiteit verrichten. Daar kunnen we iets aan doen!

Belevingswereld van het kind

Om kinderen in beweging te krijgen, moeten we de omgeving waarin kinderen zich bevinden laten aansluiten op hun belevingswereld. Kinderen van nu worden bijna met een device in hun handen geboren. In onze oplossing koppelen we digitalisering aan beweging, en sluiten daardoor aan bij de hedendaagse wereld van het kind van nu. Want bewegen op een levensgrote tablet op de vloer, welk kind wil dat nou niet?


Door beweging een groot onderdeel te maken van het dagelijks leven van kinderen zal in de toekomst moeten uitwijzen dat een veel hoger percentage kinderen aan de beweegnorm voldoet! Samen naar de 100%!

Active_Floor_bewegend_leren1

Waarom bewegend leren integreren met de interactieve beweegvloer van ConnectAndPlay?

Het probleem:

Wist je dat 80% van de kinderen te weinig beweegt? Terwijl uit vele onderzoeken al naar voren is gekomen dat beweging juist ontzettend belangrijk is voor kinderen. Zo verbetert beweging de sociale, motorische en cognitieve vaardigheden. Daarnaast zorgt beweging voor een lagere kans op diabetes, een verlaging van vetmassa en BMI bij kinderen met overgewicht en obesitas, een versterking van botten en spieren én een verhoging van het gevoel van eigenwaarde. Om maar een paar voorbeelden te benoemen. Kortom, de voordelen van beweging zijn gigantisch en het is dan ook eigenlijk onacceptabel dat zoveel kinderen te weinig beweging krijgen.

De oplossing:

Bewegend leren


Bewegen leidt tot een algehele verbetering van de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daarnaast is bewezen dat beweging zorgt voor betere leerprestaties bij kinderen. Een win-win situatie. Bewegend leren zou de norm moeten worden voor kinderen van alle leeftijden. Om dit te bereiken willen we kinderen op alle momenten van de dag motiveren om meer in beweging te komen; op school, op de kinderopvang, in zorgcentra én in hun vrije tijd. Maar hoe doe je dat als kinderen liever achter hun telefoon of tablet zitten? Met onze producten brengen we digitalisering en beweging samen, waardoor kinderen geprikkeld raken en gemotiveerd worden om in beweging te komen. Help jij mee om onze kinderen een gezonde toekomst te bieden?

Neem vrijblijvend contact op

ConnectAndPlay 

Van Heekstraat 15

3125 BN Schiedam

Contact us

085 - 7603631

info@connectandplay.eu

Follow us

Facebook

Instagram

Connectandplay 2021

Build by: MrSunshine